Vzroki moške neplodnosti

Ida in dr.IgorV primeru neplodnosti para lahko  vzroke v tretjini primerov pripišemo ženski, v drugi tretjini moškemu, približno v tretjini primerov pa ni mogoče ugotoviti vzroka.

Pri moških v grobem ločimo dve skupine vzrokov. Pri prvo skupino spadajo vzroki, ki povzročajo premajhno število semenčic in njihovo slabo kakovostjo: v 1 ml semena naj bi bilo več kot 20 milijonov semenčic od katerih naj bi bila polovica normalno gibljiva in je vsaj tretjina normalno oblikovana (nedeformirana). Vzroki za okvaro semenčic so v previsoki temperaturi mod (tesno perilo), kajenju, alkoholu, zdravilih, boleznih (mumps, kronična ledvična odpoved, varikokel, raku na modih, hormonskem neravnovesju).

V drugo skupino vzrokov spadajo težave, ki so predvsem vezane s prenosom (transportom) semenčic v nožnico:

  •  težave z erekcijo (vzrok je lahko kajenje, alkohol, zdravila ali določene bolezni),
  • poškodbe obmodka in semenovoda (vzrok so lahko razna vnetja, gonoreja, klamidija…),
  • retrogradna ejakulacija, ki se pojavi, ko se semenčice izbrizgajo v mehur namesto v sečnico (prirojene anatomske napake, posledica bolezni ali operacij…) in v primeru prirojene anatomske napake izvodila sečnice na penisu.

Dopolnilno zdravljenju moške neplodnosti z bioresonanco je vezano predvsem na vzpostavitev oz. izboljšanje hormonskega ravnovesja, podporne terapije za vnetja in izboljšanje delovanja sečil in spolnih organov, stres in splošno izboljšano počutje.

 Želiva vam lep sončen dan

Ida in dr. Igor

Za druge zdravstvene težave poglejte našo stran www.mojaharmonija.com

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

Comments are closed.