Pelvična vnetna bolezen – povzroča tudi neplodnost

Ida in dr.Igor Skupen izraz za različna vnetja ženskih spolnih organov, ki so posledica spolno prenosljivih okužb, je pelvična (medenična) vnetna bolezen. Nanjo lahko posumimo, kadar se pojavljajo bolečine v predelu medenice. Ostali simptomi, ki se lahko tudi pojavljajo so:

  • neobičajen izcedek iz nožnice,
  • povišana telesna temperatura,
  • motnje v menstruacijskem ciklusu,
  • boleči spolni odnosi in
  • utrujenost.

Žal so v nekaterih primerih (npr. okužba z klamidijo) lahko simptomi skoraj neopazni, tako da ni mogoče posumiti na pelvično vnetno bolezen. Najpogostejši vzroki so spolno nalezljive okužbe kot so: klamidija in gonoreja, poleg tega pa tudi mnogi drugi povzročitelji iz vrst patogenih organizmov (bakterije…).

Pelvična vnetna bolezen pri svojem širjenju povzroča tudi vnetje jajčnikov in jajcevodov, kar ima pogosto za posledico neplodnost ali izvenmaternično nosečnost. V primeru pojavljanja pelvične vnetne bolezni se odsvetuje uporaba materničnega obročka, ki vnetja lahko poslabša.

Zdravljenje, ki je pretežno z antibiotiki je uspešno, vendar je potrebno upoštevati, da se morata zdraviti oba partnerja in v času zdravljenja prekiniti spolne odnose do ozdravitve. Tudi po zdravljenju se pogosto (30%) pelvična vnetna bolezen ponovi.

Bioresonančne terapije so pri zdravljenju pelvične vnetne bolezni dopolnilne terapije, ki so usmerjene predvsem v izboljšanje imunskega sistema, slabitev patogenih povzročiteljev vnetja (bakterije, glivice, virusi, paraziti) in podpori regeneracije prizadetih organov. Zaradi resnih posledic, ki jih lahko povzroča pelvična vnetna bolezen (neplodnost, kakovost življenja) priporočamo, da jo oba spolna partnerja jemljeta resno in se tudi popolnoma pozdravita.

Želiva vam lep sončen dan

Ida in dr. Igor

Za druge zdravstvene težave obiščite našo stran www.mojaharmonija.com

Comments are closed.