Paraziti – skriti vzroki za neplodnost in težave z zanositvijo

Ida in dr.IgorTežave z zanositvijo pogosto povzročajo paraziti s katerimi se srečujemo v ožjem in širšem okolju, v zraku, hrani in pijači. Primeri iz prakse naše bioresonančne ambulante kažejo, da se lahko po potovanju v »eksotične kraje« v Afriki, Aziji, južni Evropi, pojavijo pri ženskah težave z menstruacijo.  Ta lahko za nekaj mesecev popolnoma preneha ali pa njen ciklus postane nereden z dodatnimi zdravstvenimi težavami in slabim počutjem. Stres, ki je povezan s potovanjem, drugačne klimatske in higienske navade ter prisotnost velikega števila parazitov pogosto povzroči povečano naselitev parazitov v telesu in posledično pojav kratkotrajnih ali dolgotrajnih zdravstvenih težav.

Dnevno skozi hrano, pijačo ali z dihanjem vnesemo v telo okrog 9 različnih parazitov. Imunskih sistem jih večino onemogoči in izloči iz telesa. V primeru oslabljenega imunskega sistema ali pa v primeru, ko je vnos v telo bistveno povečan, pa imunski sistem ne more preprečiti naselitve parazitov v našem telesu.

Skupine ljudi pri katerih praviloma ugotavljamo prisotnost povečanega števila parazitov v telesu so:

– popotnik v »eksotične kraje«

– lastniki domačih živali, predvsem psov in mačk, ki živijo v stanovanju

– ljudje, ki uživajo hrano iz veterinarsko nepregledanih virov (črni zakol)

– vrhunski športniki (izjemni telesni napori, ki oslabijo imunski sistem)

Po naselitvi parazitov v telesu, se začne njihovo potovanje po organskih sistemih telesa in iskanje lokacij, kjer je največ hrane in kjer so najmanj ogroženi zaradi delovanje imunskega sistema. Tako paraziti potujejo po krvnem obtoku, se naseljujejo v mišicah, dihalih, možganih, prebavilih, zelo pogosto pa tudi v ženskih organih. Ženski organi so dobro prekrvavljeni in sluznice nudijo ugodno lokacijo za prehrano in razmnoževanje.

Telo, imunski sistem skuša na različne načine onemogočiti parazite. Najenostavnejši odziv so driske in bruhanje, kjer gre za poskus mehanskega odstranjevanja vsiljivcev. Sledijo odzivi s pomočjo alergij. Imunski sistem prepozna beljakovino parazita in proti njej sproži alergijski odziv. Žal se pri alergijah pogosto  zgodi, da se informaciji o beljakovini parazita primešana še informacija o beljakovini sluznice, kjer se parazit nahaja. Avtoimunski odziv, ki se tako pojavi npr. v obliki endometrioze v ženskih organih in trebušni votlini pa ima samo namen »zasluziti oz. izolirati od okolice« parazite, ki se tam nahajajo. Podoben proces se dogaja tudi pri cistah, kjer telo skuša »ikro, jajčece« parazita obdati z balončkom, ki ga napolni s tekočino, tako da telo ne pride v stik s površino parazita. Kadar pa cista poči lahko pride do močnega alergijskega odziva imunskega sistema. Poleg hormonskih vzrokov so težave s policističnimi jajčniki lahko tudi posledica prisotnosti  povečane količine parazitov v telesu.

Terapije, ki jih opravljamo v primeru endometrioze in policističnih jajčnikov, kombinirane s terapijami za parazite so pogosto uspešne in  v nadaljevanju omogočijo normalizacijo menstruacijskega ciklusa in povečajo možnost zanositve.

Želiva vam lep sončen dan
vaša terapevta

Ida in dr.Igor

Comments are closed.