Kandida – pogosti vzrok za težave z zanositvijo in neplodnost

Ida in dr.IgorTežave s kandido (Candida albicans) se v posameznih primerih pokažejo, kot eden izmed osnovnih vzrokov, ki lahko vpliva na težave z zanositvijo.

Simptomi kandide obsegajo večje število bolezenskih znakov, ki imajo osnovni vzrok v padcu imunskega sistema. Oslabitev imunskega sistema lahko povzroči stres, uživanje antibiotikov ali drugih zdravil, napori in različna bolezenska stanja. Ko je imunski sistem dovolj oslabljen, se začnejo v prebavnem sistemu pospešeno razvijati glivice (Candida albicans). Pojavi se stalna utrujenost, ki se stopnjuje, napenjanje v prebavilih in stalna želja po sladkem ali kruhu. Kljub pogosti utrujenosti so vsi osnovni izvidi krvi in urina običajno v mejah normale. V nadaljevanju se bolezenske težave še stopnjujejo in širijo tudi na druge organe. Več o težavah pri kandidi si preberite  na  Moji harmoniji.

 Mehanizem, ki se pojavlja pri teh težavah s kandido pa so tudi hormonske motnje. Najprej se zaradi povečanega vnosa enostavnih ogljikovih hidratov (sladkorjev) začne obremenjevati trebušna slinavka, ki mora stalno s proizvodnjo inzulina kompenzirati povečane količine sladkorja v krvi. Ko to več ne zmore, del tega procesa prevzame nadledvična žleza, ki pa tudi počasi opeša. V proces se  potem vključi še ščitnica, ki pa ne more nadomestiti pomanjkljivo delovanje trebušne slinavke in nadledvične žleze. Izčrpanost treh pomembnih hormonskih žlez v nadaljevanju vpliva na proizvodnjo spolnih hormonov in na njihovo ravnotežje. Krvne slike analize hormonov kažejo presežke ali primanjkljaje posameznih hormonov, kar se pozna pri motenem delovanju ženskih in tudi moških organov. Omenjene zdravstvene težave je najbolje zdraviti s terapijami za zmanjšanje kandide v telesu, izboljšanje imunskega sistema in ustrezne terapije za organe, ki so bili pri težavah zaradi kandide prizadeti. Terapije se izvajajo na treh nivojih: bioresonančni tretmaji za slabitev kandide in  zdravljenje prizadetih organov, prehranski dodatki in individualna dieta.

Po naših izkušnja, so se pri pacientkah, ki so imele začetne težave z zanositvijo in so opravile samo ustrezno zdravljenje kandide v Moji harmoniji, za 50% povečale možnosti za zanositev.

Želiva vam lep sončen dan
vaša terapevta

Ida in dr.Igor

Comments are closed.