Endometrioza pomembno vpliva na neplodnost

Ida in dr.IgorEndometrioza je pogosta diagnoza pri ženska, ki ne morejo zanositi. V procesu menstruacije se maternična sluznica odlušči in izloči iz telesa.  Pri endometriozi se koščki maternične sluznice (endometrij) prenesejo v medenično votlino, kjer prirastejo na podlago (jajčnike, spodnji del črevesa ali potrebušnico). Ti »izgubljeni« koščki sluznice pa ostajajo še zmeraj hormonsko občutljivi, kar pomeni, da vsak mesec krvavijo in se delno lahko tudi odluščijo in širijo. Krvavitev ostaja v  medenični votlini, povzroča nastanek cist, povzroča bolečine, draženje okoliških tkiv, nastaja pa tudi brazgotinjenje.

Pojav endometrioze je pogostejši pri ženskah, ki so rodile po 30 letu ali pa sploh še niso rodile. Eden osnovnih vzrokov za endometriozo naj bi bila retrogradna menstruacija, kar pomeni, da se del menstruacijske krvi (in sluznice) prenese preko jajcevodov v trebušno votlino, kjer se delčki maternične sluznice »prirastejo« v podlago.

Zdravljenje je vezano glede na simptome. Predvsem v primeru močnejših  bolečin in težavah z neplodnostjo se opravi kirurško odstranjevanje, ki pa ima samo začasne rezultate, saj se endometrioza običajno ponovi. Uporablja se tudi hormonsko zdravljenje.

Bioresonančne terapije se uspešno spopadajo s težavami zaradi endometrioze, predvsem se povečajo možnosti za oploditev, izboljša se delovanje ženskih organov kakor tudi celega organizma, kar se je pokazalo tudi v več primerih naših terapij.

 Lep sončen dan vam želiva

Ida in dr. Igor

Za druge zdravstvene težave obiščite našo stran www.mojaharmonija.com

Comments are closed.