Ciste na jajčnikih vplivajo na neplodnost

Ida in dr.IgorCiste na jajčnikih so eden od mogočih vzrokov za neplodnost. Pojavljajo se kot majhne vrečice, ki so napolnjene s tekočino. Glede na vsebino so ciste lahko:

  • folikularne: eden od foliklov se napolni s tekočino in začne rasti do premera 5 cm
  • v primeru večjega števila manjših cist gre običajno za pojav policističnih jajčnikov, ki so hormonsko pogojeni
  •     redko se ciste razvijejo v rumenem telescu, ki je del tkiva iz folikla. Te ciste so napolnjene s krvjo in zrastejo do 6 cm
  • cistadenom zraste iz določenega tkiva v jajčniku. V posameznih primerih lahko naraste do velikosti, da zapolni celotno trebušno votlino

Težave, ki jih povzročajo ciste na jajčnikih so bolečine v trebuhu, med spolnimi odnosi in vpliv na menstruacijski ciklus.

Vpliv cist na jajčnik, ki se kažejo kot mehanska ovira v območju jajčnika, motnja menstruacijskega ciklusa in vpliv na hormonsko ravnotežje pa so tudi glavni vzroki pa pojav neplodnosti.

Ciste na jajčnikih včasih same izginejo, spet drugič jih je potrebno odstraniti. Priporočljiva je kontrola velikosti z ultrazvokom.

Vzroki za ciste na jajčnikih so predvsem v motnjah hormonskega delovanja (stres, neustrezna prehrana, hormonski motilci…), eden od nepotrjenih vzrokov pa so lahko tudi paraziti s katerimi se lahko okužimo pri domačih živalih (psi, mačke), ki živijo v stanovanju in na potovanjih v eksotične kraje.

Bioresonančne terapije lahko izboljšajo zdravstveno stanje pri pojavu cist na jajčnikih s terapijami za normalizacijo hormonskega stanja, stresa in odpravljanjem parazitov.

Želiva vam lep sončen dan

Ida in dr. Igor

Za druge zdravstvene probleme poglejte našo stran www.mojaharmonija.com

Comments are closed.